Twitter Updates

  follow me on Twitter

  tirsdag 16. desember 2014

  SYKEHUSSAKEN...

  Noen tanker rundt sykehussaken...

  Først vil jeg poengtere at jeg er nordmøring, og ut i fra det har jeg min mening om hvor det nye sykehuset bør ligge!

  Vi må vel alle være klar over at for oss som bor i byene, både Kristiansund og Molde, er ikke avstand til det nye sykehuset LANG...mange må mye lengre for å komme til nærmeste sykehus! Så jeg håper vi som kjemper, ikke kjemper en bykamp, men en kamp for utkantene.

  Så vil jeg spørre Moldeordføreren om hvor han har det fra at det beste alternativet for ALLE er på Hjelset? Det er ikke best for meg, sjøl om jeg bor ikke så alt for langt unna, men det er jo selvfølgelig bedre at jeg slipper å dra lengre enn til Storbakken...Og mine gamle foreldre, som heller ikke bor lengst unna, men har noe lengre vei enn meg - selvfølgelig er det bedre med Storbakken!
  Og alle veit at jo lengre ut i øyene du bor, jo lengre vei - til begge alternativene, og da kan jeg IKKE se hvordan du Moldeordfører kan si at dette er best for alle...?

  Har sett i noen kommentarfelt at enkelte benevner oss i Kristiansund som en gjeng trygdede NAVere...? Vel, jeg har bare 3 år på høyskole, og mottar pr i dag ingenting fra NAV, er heller ikke rusmisbruker eller storforbruker av helsetjenester - pr i dag... De fleste jeg jobber sammen med har også høyskoleutdanning... Men hvis det nå skulle være sånn at vi bare er NAVer hele gjengen, da taler jo ALT for at sjukehuset bør ligge i vår hage! Alle har vel lest forskning som sier at jo lavere utdanning og lønn og sånt en har, jo mer syk blir man, og jo tidligere dør man? Da er det for meg en selvmotsigelse at vi skal ha lengst vei? Blir jo dyreste løsninga det, da det er vi som må bruke sykehuset oftest?

  Rekruttering... Jeg sitter ikke med talla på hvor mange leger og annet personal som jobber på de to sykehusa vi har i dag, heller ikke hvor disse bor, og i alle fall ikke hvor mange av de som er yrkesaktive i dag fortsatt er det når et nytt sykehus står ferdig!
  Men en ting veit jeg, det er fullt mulig å pendle mellom våre to byer, ikke er det veldig langt heller. Man bruker med bil ca 1 time. Til Hjelset/Storbakken blir det da under en time fra byene. Har sjøl pendla - innenfor samme by og brukt så lang tid til jobb, uten at det var ekstremt! Og forresten, noen nevnte noe om at det var noen broer og tunneler og fjell på vei hit til Kristiansund...? Og at det taler for sykehus på Hjelset? Vel, disse tunnelene og broene og fjellene er visst på vei TIL Hjelset herifra også...? I alle fall sist jeg kjørte strekningen...tror jammen meg det var like langt begge veier også jeg...? Nå ramla jeg av, det var rekruttering vi snakka om... Hvis vi får Norges mest moderne sykehus her om noen år, tror ikke jeg rekruttering er vanskelig... Har du en høyere utdanning vil du gjerne jobbe der hvor det er flott og fint. Og både, Hjelset, Storbakken og også Astad er faktisk bynært! Tro det den som vil! Så om legene som jobber på et av sykehusene i dag, ikke ønsker jobbe i det nye pga plassering, så får vi andre, unge, friske, nytenkende og kanskje til og med uberørt at hele striden vi har i dag!

  Har ikke skrevet noe om politikken... vi veit vel alle hva som skjer der...Vi bør få alt på bordet, og deretter et sykehus der som all FAGLIGHET mener det er best! De fleste av oss, i alle fall vi som bor i byene eller rimelig nær byene, vil vel klare oss uansett hvor dette sykehuset blir liggende, bare avgjørelsen blir tatt på riktig grunnlag!

  Og igjen - dette er bare noen tanker jeg har har gjort meg av det jeg for tiden leser om saken, kanskje litt på siden, men måtte bare ut med det... Og da krysser jeg fingrene for at alt vil foregå riktig i de nærmeste dagen...

  6 kommentarer:

  1. Hatmobben i Kristiansund forsøker å gjøre seg til offer? Lik NS tog mot jødene marsjerer nå kristiansundere i falsk flagg mot trøndere og romsdalinger,og ved å dra hele nordmøre ned i skiten de selv tilhører. Med gnissende hat i kroppen marsjerer de i takt i håp om at deres hatfilosofi gjennom janteloven skal seire. Lik NS-medlemmene fråtser de på konspirasjoner og falske anklager med sine hatske ledere.La oss håpe det gode vinner, og at kristiansund sin åpenbare hat gjør at ingen vil besøke denne byen. Det er ingen hemmelighet at det er mye rasisme, fremmedhat, korrupsjon og misbruk av offentlige midler, jantelov og vold i denne byen. Anbefaler som Trønder hele Nordmøre, Trøndelag og Romsdalen om total boikott av Kristiansund til deres hat er temmet!

   SvarSlett
   Svar
   1. hahahahaha, trur du har stått opp for tidlig :-D
    OG feil fot :-D

    Slett
   2. jeg er rystet - hadde aldri trodd at noen kunne være så hatsk. Du burde skammet deg, evt. dra en tur til nærmeste psykolog og få hjelp. Det tror jeg du trenger.

    Slett
  2. Gå å vask munnen din med en anseelig mengde såpe, slå av death-metal musikken du har i bakgrunnen, og ta kveld/natt. Slå av modemet ei lita ukes tid, forbli i sengen med dyna godt trukket over hodet og GREMMES!
   Sikker på at eventuelle medlemmer av din familie snur seg i grava av utsagnene dine. Snakk om HAT!?
   NEKTER, som Trønder, å tro det døyt på at nettopp du er Trønder. Vi trøndere er opptatt av likestilling, likeverd, åpenhet og redelighet. Nettopp DERFOR STØTTER vi nordmøringene i denne saken.

   SvarSlett
  3. Takk til jantemann

   SvarSlett
  4. Et enkelt søk på ip adressen til kommentatoren øverst indikerer at vedkommende befant seg i Romsdalen da innlegget ble skrevet. Vi Trøndere elsker nordmøringer. Romsdalinger derimot, har de i det hele tatt noen venner igjen?

   SvarSlett