Twitter Updates

  follow me on Twitter

  tirsdag 24. februar 2015

  Det som ikke skulle skje...

  ...det skjedde...

  Vi var alle bekymra over vår helge- og feriestengte barneavdeling, var redde for nordmørsbarna!
  På søndag skjedde det som vi ikke håpa, men frykta - et av barna våre døde...

  Alle, mødre, fedre, bestemødre, bestefedre osv er engasjerte. Med masse følelser - sinne, frustrasjon, redsel, avmakt...

  Nå håper vi på å nå fram, men for en familie er det for seint!
  Vi veit ikke med 100% sikkerhet at barnet hadde overlevd, men vi veit at dette barnet hadde fått behandling i trygge omgivelser i ro og fred om det hadde vært åpent!

  Jeg sitter her, ikke så langt fra sjukehuset vårt med sorg over et ukjent barn...sitter og er kvalm hver gang jeg hører et helikopter(jada, også på hverdager) med tanke på hva som har skjedd, jeg som bare så vidt har reagert på den lyden tidligere(for i Kr.sund høres helikoptere ofte...)

  På søndag samla mange seg spontant med lys utenfor sjukehuset, dessverre fikk jeg ikke til å delta, da jeg var på jobb, men hjertet mitt var med...i kveld samles vi igjen, denne gangen i lystog gjennom byen vår, jeg er overbevist om at det blir en fin markering -jeg tror vi trenger å samles!

  Noen spørsmål til sist:

  Hvorfor er det barna, de mest sårbare, de som er mest avhengige av det kjente, av tryggheten osv som må flyttes?
  Ikke at jeg mener NOEN i det hele tatt skal flyttes når de er sjuke, men burde de ikke valgt en annen gruppe pasienter? Jeg tenker på meg sjøl - om jeg hadde vært sjuk, hadde jeg godt klart å ligget i en annen by over helga uten at familie/venner hadde besøkt meg, kjedelig, javel, trist, javel, men de hadde jo dukka opp igjen over helga når jeg kom hjem!? Jeg er ikke AVHENGIG av å ha disse rundt meg til en hver tid. Men et barn er akkurat det, avhengig av mamma, av pappa, av søsken, av besteforeldre osv, også for et par dager - spesielt når det er sykt...
  Kommer også borti spørsmålet om penger- er virkelig et barns liv så lite verdt at vi kan kalle flyttingen forsvarlig, med kalkulert risiko? Er et dødsfall kalkulert, eller skal det flere til først?
  Kan verdien på et barns liv vurderes i kroner og ører? Ikke mitt barn, ikke mitt barnebarn, ikke alle de ungene jeg har jobba med i bhg tidligere, ikke ungene til naboen osv, nei, barn er for verdifulle til å leke med livene deres!

  Vi krysser fingrene for at avdelingen åpner igjen etter styremøtet i morgen, håper
  at de får til dette raskt - vi er ikke flere på nordmøre enn at vi trenger ALLE!!!!  bittelitt av folkemengden ved piren...  Da er jeg vel hjemme etter lystog, og markering utenfor sjukehuset vårt! og jeg gikk med tårer i øynene hele veien, først vart jeg rørt over å se sånne folkemengder, deretter svirra tankene  rundt, og oppe ved sjukehuset vart sang og taler sterke...
  Takk til dere som dro igang dette, og takk til alle dere som møtte opp - fordi dere bryr dere!!!


  Ingen kommentarer:

  Legg inn en kommentar