Twitter Updates

  follow me on Twitter

  søndag 21. august 2011

  "Fiskeri"  Ny utfordring fra Caroline, denne har jeg faktisk tenkt på i mange dager...ikke noe enkel oppgave denne gange, gitt...Fiskeri...

  Som ei dame fra kysten, fra et sted hvor mange har levd av fiskeri, skulle jo egentlig temaet være så vanvittig opplagt! Men jeg veit så veldig lite... Jeg veit at rundt omkring både på hjemplassen min og i kommunene rundt finnes fiskemottak, både som er i drift, men dessverre er de fleste nedlagt...Jeg veit at de som lever, og ikke minst levde av fiskeri reiste til Lofoten på etterjulsvinteren, men at resten av året nok hadde sine steder også. Noen dreiv med fiske kun til eget hushold, og de rodde ut på de plassene som vi fortsatt bruker - men vi bruker dem ikke for at vi må ha mat, men for å kose oss p
  å fisketur...Og jeg veit at det ikke finnes mange yrkesfiskere igjen langs kysten....

  Jeg kunne så klart skrevet et mer politisk følsomt innlegg, men for å gjøre det troverdig, måtte jeg innhentet en masse opplysninger, fakta, håndfaste bevis osv...dette er om den moderne måten fiskeri blir bedrevet - fiskeoppdrett langs kysten...eller som jeg også vil kalle det - kystkulturdreperen...Men jeg veit at om jeg hadde spurt om dette, så hadde jeg sikkert kunnet skrive bok, og det orker jeg ikke i kveld!

  Men det finnes også annet fiskeri...vi fisker etter opplysninger, vi fisker etter komplimenter, vi fisker etter et smil, osv...Dette er den type fiskeri jeg bedriver mest, og kan mest om, men syns igrunn ikke dette er verdt å skrive om akkurat i kveld ;-)

  1 kommentar:

  1. Dette var et fint og kreativt svar:). Det var forresten jeg som sendt inn teamet. Jeg er selv oppvokst på en plass hvor fiskeri har vært hovednæringa og dessuten har den mannlige delen av min familie jobbet som fiskere i flere år.Dessuten regna jeg med at dette teamet kunne bli litt vanskelig å skrive om og man måtte være litt kreativ for å svare på dette teamet.

   SvarSlett