Twitter Updates

  follow me on Twitter

  fredag 26. april 2013

  Norske flagg og nisseluer...

  Ser ut til at vi har fått en ny tradisjon...hvert år før jul og før 17.mai er vi plutselig så stolte av vårt land og vår kulturarv og vår religion! Og før dere evt misforstår - jeg er også stolt av alt dette...!

  bilde som løp rundt på FB i dag...
  Og grunnen til stormen? Noen har kommet over ei HØYREEKSTREM nettside som har forvrengt saken!

  Joda, 17.mai er Norges nasjonaldag, og vi skal feire! Jeg har en del venner og bekjente fra andre land rundt om i verden, som feirer 17.mai mye mer enn jeg har gjort de siste åra! Grunnen til det? De er overlykkelige over at Norge er et fritt og flott land som i sin tid hadde plass til dem, og bruk for dem, og ønska dem velkommen, de fikk bo i et trygt og godt land i stedet for sitt eget hjemland som er/var herja av f.ekskrig og fattigdom. De var likevel også stolte av sitt hjemland, og de åra jeg bodde i Oslo, så jeg minimalt med flagg fra  andre nasjoner.
  Forresten, har det ikke vært utenlandske flagg i 17.mai toget ofte da? F.eks når en by har besøk av sin svenske vennskapsby? Noen som noen gang har sagt noe om flagg da? Eller foreslått forbud?

  Uansett, debatten har vært heftig på sosiale media og i kommentarfeltene i dag...

  Noen av innlegga JEG har lest i dag er helt bak mål, og nesten alle tok utgangspunkt i denne høyreekstreme artikkelen http://www.fyret.nu/2013/04/25/norske-flagg-onskes-fjernet-fra-17-mai-tog/
  Kanskje man bør sjekke kilder FØR man sprer søppel?

  Sier som min bekjente Arne Grødahl:
  "For de som deler en lenke om flagg og skole i Ålesund. Lenken er feil, den kommer fra høyrekstreme og den har et formål som jeg håper at ingen av mine venner deler."
  (dessverre veit jeg at noen av mine venner har delt og spredd videre, men håper dere leser dette og trekker det tilbake...)

  Det gikk et flott bilde av det norske flagget rundt på FB i dag(samme bilde som jeg har brukt lenger oppe her), men teksta under var ikke like flott, syns jeg!
  "17. Mai er NORGES nasjonaldag, hvor det KUN skal bæres norske flagg!!

  Lik & Del dette bilde hvis du er enig og stolt av ditt norske land og kultur!"
  Det er delt 14000 ganger...skremmende, ingen av dere tror vel med hånda på hjertet at vi IKKE får bruke norske flagg i 17.mai toget mer...?


  Bilde fra google


  Dessverre ser vi at innvandrere i Norge får skylda for dette, som de fikk før jul angående denne "nisseluesaken", som de får for at skolen har tatt bort Kristendom fra fagplana, at stat og kirke har skilt lag, osv...

  Kjenner jeg kunne skrevet i hele kveld om dette, men tror jammen det er nok no...eneste oppfordringa mi er:
  Sjekk fakta, sjekk kilder, feire 17.mai med god samvittighet!

  Her hva min gode venninne har skrevet om det samme: Eva Cathrin - helt meg

  5 kommentarer:

  1. Flott skrevet, og en god forklaring til de som sluker alt i det de ser det. Ble fortalt dette av en bekjent i dag, og trodde ikke et sekund på noe så idiotisk !!!!

   SvarSlett
  2. Vi har vært ute i samme ærend, ser jeg. Takk for fin kommentar på bloggen min. Godt innlegg du har skrevet! Viktig at vi tør å si fra! :-)

   SvarSlett